Jäsenten kirjoituksia

Kirjoitus 20.9.2015

 

Moro!


Helsingin mielenosoitus 18.9 oli ihan mielenkiintoinen ja valaiseva kokemus, kun olin siellä myös itse paikalla.Suoraan paikan päällä olleena sai hyvän kuvan ja näkökulman paikalla olevista tapahtumista.

Jälkeenpäin oli mielenkiintoista seurata miten media käsitteli tätä tapahtumaa.Olen entistä enemmän vakuuttunut siitä, että nykypäivän media luo ihmisille virheellisiä mielikuvia, joita ihmiset alkavat sitten helposti pitää totuutena.Ja moni ihminen, joka ei itse käy katsomassa ja kokemassa näitä asioita, muodostaa mielipiteensä juuri sen kautta miten media nämä asiat esittää ja syöttää.Ylen iltauutiset käsittelivät aihetta hyvin rajallisesti ja leimasivat mielenosoitustapahtuman "karnevaaliksi", jossa ei nyt ollut mitään muuta kuin "tyhjää huutelua".Tosiasiassa, ihmiset olivat koko sydämellään mukana ja aidosti paikalla, osoittamassa mieltään yhteiskunnan puolesta, jossa asiat hoidetaan keskustellen, kuunnellen, neuvotelle ja yhteisesti sopien.Jostain syystä medialla oli kova halu luoda mielikuvaa mielenosoittajista, jotka huutelivat vaan typeryyksiä. Ja ihmisistä, jotka alkavat heti rettelöidä jos on kyse omista eduista.Todellisuudessa, suurin osa oli puolustamassa heikompia ja pienempiä, joilta ollaan viemässä kaikki tällä nykyisellä hallituspolitiikalla.

Olen seurannut tätä keskustelua myös toiselta puolelta, jossa rahamiehet puhuvat.Usein heidän tahoiltaan kuulee väitteen, että ihmiset rettelöivät nyt sen takia, koska eivät pysty luopumaan omista edustaan. Tämä väite ei pidä ollenkaan paikkaansa!Joten kyllä tässä tilanteessa nämä isotuloisetkin osaavat pelata omaan pussiinsa! Ja yrittävät nyt maksimoida kaiken sen hyödyn minkä tästä tilanteesta vaan saavat. Tämä on totuus!

Mielenosoituksessa kävi täysin selväksi se, että palkansaajat ovat pienemmän, heikomman puolella ja yhteiskunnan, jossa asiat sovitaan yhdessä.Ja he ovat myös valmiita NEUVOTTELEMAAN niistä muutoksista, joista on hyötyä ja etua koko yhteiskunnalle ja maan taloudelle.

Esim. Ylen ensimmäisissä iltauutisissa nämä asiat eivät tulleet esille millään tavalla. Useat Metalli-liiton mielenosoittajat kantoivat neonkeltaisia liivejä, jossa oli Metalliliiton logo näkyvissä.Ja kaikkien tiedossa oli, että media on aivan varmasti kiinnostunut kaikista yksittäisistä provokaatioista, jos niitä paikalla ilmaantuu.Ja sitten tämän tapahtuman kautta sen olisi ollut helppo leimata myös joku yksittäinen ammattiliitto.Myös Metalliliitto olisi ollut helppo leimata "yleiseksi rettelöitsijäksi" jos yksikin sen jäsen olisi osallistunut johonkin nujakointiin keltaiset liivit päällä, liivistä Metalliliiton jäsen olisi ollut helppo tunnistaa.Se mitä itse olen nyt seurannut Ylen uutisia ja mediaa tämän tapahtuman tiimoilta, niin jostain syystä niiden kautta on luotu yleinen mielikuva tapahtumasta, jolla "ei nyt ole oikein mitään merkitystä".Ihmiset vaan huutelivat omiaan jossain "karnevaaleilla" ja torilla. Paikalla oli kuitenkin yli 30 000 ihmistä ja kokoajan paikalle tuli vaan lisää porukkaa. Ja näitä mielenilmaisuja oli myös muissa kaupungeissa ympäri maan.

Aamulehden sivuilla jokainen voi katsoa uutisointia, joissa oli kuvia myös Metalliliiton edustajista.En tiedä, onko kyseinen valokuvaaja tehnyt tämän asian ihan tietoisesti vai tiedostaen?Mutta kun kuvia katsoo, niin väistämättä nousee mieleen, että niillä luodaan tiettyjä mielikuvia kuvien katsojille.Ensimmäiseksi nousee mieleen tietty "porvarillinen näkökulma" tavallisesta työmiehestä. Joka on juoppo, turha huutelija ja änkyrä. Henkilö, joka ei suostu luopumaan missään vaiheessa omista eduistaan.Jostain syystä Aamulehden kuvaajan on pitänyt näpsäistä juuri sellainen kuva Metalliliiton mielenosoittajasta, jossa tämä kippaa lonkerotölkkiä suuhunsa.Ja kuvissa vilahtaa myös eräs  Seppo, joka muistuttaa olemukseltaan lähinnä Motorheadin Lemmyä.Mutta silti hän oli käytökseltään rauhallinen kuin nallekarhu, eikä haastanut riitaa kenenkään kanssa, päinvastoin.Pienessä pöhnässäkin Seppo hoki – Ajatus on tärkeä ja lämmin mieli...! 

Oliko tämä Aamulehden valokuvaajan toiminta täysin tietoista vai täysin tiedostamatonta? Kenen leirissä hän seisoo?Vai heijastavatko nämä kuvat vain hänen omia mielikuvia metallimiehestä?Joka tapauksessa, näillä kuvilla luodaan mielikuvia, jotka eivät millään tavalla vastaa todellisuutta.

Ja nykypäivänä tässä koko median toiminnassa huolestuttaa se piirre, että kun on paljon ihmisiä jotka istuvat vain kotisohvillaan, katselevat televisiota, selaavat vain nettiä, josta sitten imevät itseensä kaiken sen "tiedon" mitä media heille välittää.Tämän mielikuvan mukaan sitten moni ihminen käy jopa äänestämässä.

Silloin voi vaan kysyä, että onko tällaisen äänestäjän mielipide täysin totuudenmukainen ja onko hän ihan oikeasti selvillä siitä mitä tässä maailmassa tapahtuu?!Itse näen tällaisen ihmisen vain henkilönä, jota media ja markkinakoneisto OHJAAVAT omien tarkoitusperiensä mukaan...

 

nim.Pekko

 

Ps. Jos tässä media alkaa oikein kunnolla ryppyillä ja vääristellä asioita, niin pistetään sitten seuraavaksi pystyy tapahtuma, jossa Helsinkiin tulee VARMASTI paikalle yli 100 000 ihmistä..!